olejek rycynowy

Cudowny kosmetyk – olej rycynowy prosto z Jamajki

Czarny olej rycynowy – co to w zasadzie jest oraz czym się odróżnia od zwykłego oleju rycynowego, jaki możemy dostać w każdej aptece? Czy jego właściwości są na tyle lepsze, że warto właśnie w niego lokować?

Olej rycynowy posiada sporo zastosowań w pielęgnacji. W pierwszej kolejności używany jest do wzmacniania a także pielęgnacji włosów. Prócz tego niejednokrotnie jest również używany między innymi do buzi a także rzęs.

Co w takim razie wyróżnia jamajski olejek rycynowy i dlaczego zdecydować się na olej Tropic Isle Living?

Przede wszystkim na korzyść czarnego olejku rycynowego Black Castor Oil przemawia technika jego wytwarzania. Jest on mniej groźny dla nas i nie zatyka porów, co ma bardzo duże znaczenie przy pielęgnacji włosów jak rówież skóry. Po drugie jest to towar w pełni naturalny. Po trzecie można do stosować do każdego typu włosów.

W jaki sposób stosować czarny olej rycynowy na włosy?

Najpierw należy pamiętać o systematyczności dlatego że bez tego możemy nie uzyskać oczekiwanych rezultatów badźć też będziemy potrzebowali na to o wiele więcej czasu. W internecie można znaleźć mnóstwo propozycji uzytkowania tego rodzaju preparatów. Naszym zdaniem najodpowiedniejsze jest stosowanie jamajskiego oleju rycynowego na włosy 2 razy w tygodniu na noc. Rano po przebudzeniu trzeba starannie zlikwidować olejek. Olejek trzeba nanieść zarówno na skórę głowy, jak też na same włosy.

Olejek rycynowy na rzęsy oraz brwi

Olej ten wspaniale sprawdza się także w przypadku brwi jak także rzęs. W wypadku rzęs trzeba uważać by olejek nie przedostał się do oczu! Na rzęsy produkt najlepiej nakładać oczyszczoną szczoteczką od tuszu. Uzywać 2-3 razy w tygodniu, by po dwóch-trzech tygodniach dostrzeć zadowalające efekty. Jeśli chodzi o brwi to częstotliwość użykowania jest podobna. Kosmetyk najlepiej nałożyć patyczkiem do uszu i potem starannie rozprowadzić niedużą szczoteczką. Rano usunąć.

O oleju rycynowym czytaj więcej na https://pl.wikipedia.org/wiki/Olej_rycynowy

URODA

Related Articles

0 Comment